Kookworkshops

Italiaanse workshop op 20 april 2018.

 

Op vrijdag 20 april organiseer ik een Italiaanse workshop in mijn kookstudio in Middenbeemster. De kookstudio opent haar deuren op 1 april dit jaar. Ik weet een slechte datum, maar het is echt waar. We gaan met een groep liefhebbers samen een menu koken wat we daarna ook heerlijk gaan opeten. We doen dit natuurlijk onder het genot van heerlijke Italiaanse wijnen.

 

De gangen die we samen gaan maken zijn ook voor onervaren deelnemers heel goed te doen, ik help je tenslotte. We gaan heerlijke pure smaken proeven en ik ga je proberen te leren koken, of in ieder geval op weg helpen. We gaan leren dat koken niet een kwestie is van 100 gram zus en 100 gram zo en dan precies zo lang in de oven. Want dan gaat het niet goed komen. Koken is proeven, ruiken, voelen en geduld. Wanneer is het nu gaar? Dat kun je proeven, voelen of testen, maar is nooit precies een bepaalde tijd omdat ovens, fornuizen en pannen allemaal verschillend zijn wat ook gelijk het leuke van koken is, dat je bezig bent je producten in de gaten houdt tijdens het garen en dat je blijft proeven en voelen totdat het goed is.

 

Het menu:

 

Tortine di zucchine fritte

Dat is een taartje van gebakken courgette, een recept van Mario Uva van het beroemde restaurant Mario. We gaan courgette en vooral veel basilicum mengen in een mooi beslag en bakken dit in een mooi laagje olie in de pan, bijna frituren zodat we heerlijke verse knapperige dikke taartjes (pannenkoekjes) met groenten hebben.

 

 

Risotto con dragoncello ai funghi e parmigiano

Risotto met paddenstoelen, dragon en Parmezaanse kaas. Ik hoor vaak dat Risotto lastig om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is vooral belangrijk dat je weet wanneer je wel of niet te roeren omdat de rijstkorrels hun zetmeel gelijkmatig moeten afgeven om een mooie garing te krijgen. We gaan dat stap voor stap met elkaar doornemen samen met heerlijk gebakken paddenstoelen, salie en een door ons zelf gemaakt paddenstoelenbouillon. Dragon en paddenstoelen zijn voor elkaar gemaakt. Dat is zo een heerlijke combinatie.

 

Pollo al limone e salvia

Kip met citroen en salie. We gaan kippendijen (van poelier Jonker uit Oostzaan) heerlijk bakken met de citroen en salie om die te serveren met pompoen aubergine en polenta. De pompoen gaan we grillen in de oven met verse rozemarijn en de aubergine bakken we net als Thomas Keller in de pan. De producten geven met deze bereidingen het best hun smaak af. De polenta maakt het geheel lekker smeuïg en compleet.

 

Budino di ricotta con mela caramellata

Een taart (cake) van ricotta kaas mooi gerezen in de oven waarbij we heerlijke Beemster appeltjes gaan bakken en karamelliseren. Een heerlijke frisse afsluiting van een smaakvol menu.

 

Je kunt je opgeven voor deze workshop door een mail te sturen naar chef@foodrr.nl waar je aangeeft dat je graag wilt deelnemen aan deze cursus op deze datum. We sturen je dan een factuur die je kunt voldoen binnen een aantal dagen. De inschrijving is pas definitief zodra het bedrag op onze rekening is bijgeschreven. Mocht je mee willen doen, maar de datum komt je niet uit dan kun je dat ook mailen en houd ik je op de hoogte voor de volgende workshop. De prijs voor de workshop is 54,50 en daar komt nog een bedrag van 7,50 bij voor de drankjes. Wij schenken onbeperkt witte en rode wijn, en plat en bruisend water. Koffie is ook gratis evenals het brood met heerlijke smeersels bij aankomst. Tijden: 19:00 tot 23:00. Inloop 18:30 tot 19:00.

 

Ik hoop je op 20 april te kunnen verwelkomen.

 

Hartelijke groet,

 

Ronald Roos kookt…

FOODRR

 

Copyright @ All Rights Reserved