Italiaanse workshop 28 april 2018

Italiaanse kookworkshop

 

We gaan met een groep liefhebbers samen een menu koken wat we daarna ook heerlijk gaan opeten. We doen dit natuurlijk onder het genot van heerlijke Italiaanse wijnen. De gangen die we samen gaan maken zijn ook voor onervaren deelnemers heel goed te doen, ik help je tenslotte. We gaan heerlijke pure smaken proeven en ik ga je proberen te leren koken, of in ieder geval op weg helpen. We gaan leren dat koken niet een kwestie is van 100 gram zus en 100 gram zo en dan precies zo lang in de oven. Want dan gaat het niet goed komen. Koken is proeven, ruiken, voelen en geduld. Wanneer is het nu gaar? Dat kun je proeven, voelen of testen, maar is nooit precies een bepaalde tijd omdat ovens, fornuizen en pannen allemaal verschillend zijn wat ook gelijk het leuke van koken is, dat je bezig bent je producten in de gaten houdt tijdens het garen en dat je blijft proeven en voelen totdat het goed is.

 

Het menu:

 

Tortine di zucchine fritte

Dat is een taartje van gebakken courgette, een recept van Mario Uva van het beroemde restaurant Mario. We gaan courgette en vooral veel basilicum mengen in een mooi beslag en bakken dit in een mooi laagje olie in de pan, bijna frituren zodat we heerlijke verse knapperige dikke taartjes (pannenkoekjes) met groenten hebben.

 

 

Risotto con dragoncello ai funghi e parmigiano

Risotto met paddenstoelen, dragon en Parmezaanse kaas. Ik hoor vaak dat Risotto lastig om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is vooral belangrijk dat je weet wanneer je wel of niet te roeren omdat de rijstkorrels hun zetmeel gelijkmatig moeten afgeven om een mooie garing te krijgen. We gaan dat stap voor stap met elkaar doornemen samen met heerlijk gebakken paddenstoelen, salie en een door ons zelf gemaakt paddenstoelenbouillon. Dragon en paddenstoelen zijn voor elkaar gemaakt. Dat is zo een heerlijke combinatie.

 

Pollo al limone e salvia

Kip met citroen en salie. We gaan kippendijen (van poelier Jonker uit Oostzaan) heerlijk bakken met de citroen en salie om die te serveren met pompoen aubergine en polenta. De pompoen gaan we grillen in de oven met verse rozemarijn en de aubergine bakken we net als Thomas Keller in de pan. De producten geven met deze bereidingen het best hun smaak af. De polenta maakt het geheel lekker smeuïg en compleet.

 

Budino di ricotta con mela caramellata

Een taart (cake) van ricotta kaas mooi gerezen in de oven waarbij we heerlijke Beemster appeltjes gaan bakken en karamelliseren. Een heerlijke frisse afsluiting van een smaakvol menu.

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved